Steg 1 - Elevens språk och erfarenheter

Kartläggningen i Steg 1 ger skolan en bild av elevens språk, tidigare skolgång, intressen och förväntningar utifrån elevens och vårdnadshavarens egna uppfattningar och beskrivningar.​

 

Ladda ner materialet

Lärarhandledning (pdf)

Samtals- och dokumentationsunderlaget och kartläggningsprofilen finns både som vanlig pdf samt skrivbar pdf. De skrivbara pdf:erna fungerar endast om du sparar ner dokumentet på din dator och öppnar det i Adobe Reader. De fungerar inte på läsplattor, smarta telefoner eller direkt i webbläsaren. Om du skriver mer än vad som får plats i ett fält får skrivfältet en rullist. Vid utskrift syns endast den delen av texten som är synlig på skärmen. En rekommendation för dig som skrivit mer än vad fältet tillåter är därför att dela dokumentet med rektorn digitalt alternativt att du skriver längre texter i ett separat dokument.

Samtals- och dokumentationsunderlag (pdf)

Samtals- och dokumentationsunderlag (skrivbar pdf)

Kartläggningsprofil (pdf)

Kartläggningsprofil (skrivbar pdf)

 

Tillhörande material

Det kompletterande samtalsunderlaget för elever med funktionsnedsättning finns både som vanlig pdf samt skrivbar pdf. 

Kompletterande samtalsunderlag för elever med funktionsnedsättning (pdf)

Kompletterande samtalsunderlag för elever med funktionsnedsättning (skrivbar pdf)

Förteckning över skolans ämnen (pdf)

 

Filmat exempel: Steg 1

I den här filmen får du se exempel på hur du som lärare kan tänka i det första samtalet. I filmen träffar vi läraren Karin Svensson som leder några olika samtal med elever med olika bakgrund och åldrar.

Se filmen nu